CAPÍTOL 1: Compromís

Ser una persona buscadora no és fàcil i menys encara quan el ritme quotidià s’ha aturat, instaurant-se l’obligació de quedar-se a casa. Imagina’t aquest temps com una escala: no sabem quants graons hi ha per endavant ni com de grans seran, ni si et resultarà fàcil o complicat, emocionant o cansat. L’únic que sabem del cert és que el primer graó de l’escala d’una persona buscadora és el compromís: el compromís entès no com a una obligació sinó com a punt de partida, un valor de caràcter subjectiu que ens permet de manera conscient apropar-nos a allò que volem ser, que volem fer. Allò del que volem formar part. Alliberar-te de les etiquetes, els estigmes i els efectes Pigmalió que tots portem a la motxilla. Les possibilitats de compromís estan al teu voltant i abast: pensa en allò que t’agradaria fer, que t’agradaria ser, que intueixes o saps que tindrà una repercussió positiva tant en tu com en el teu entorn. Què et frena de pujar? La por a les altures, a caure i fer-te mal? “No puc”, “Jo no sóc”, “Jo deixo de ser”, “Quina mandra!”. Detectes quin impacte tenen en tu, en la teva pròpia apercepció? És positiu, és negatiu? Et convidem a pujar l’escala, a vèncer aquestes pors: pensa en uns actes que t’agradaria fer, en allò que t’agradaria ser i compromete’t.

No pensis en grans compromisos: el compromís neix d’un mateix, de l’anàlisi del seu entorn i de la identificació de les teves emocions, i permet posar a prova la teva creativitat.

Et compartim els compromisos que l’equip de Fundació JOV ha pres per aquesta etapa de confinament. I tu, vosaltres, quins compromisos us agradaria prendre? Us animem a crear el vostre propi mural.